четвер, 16 лютого 2023 р.

Упровадження музейної педагогіки у ЗДО

 

  У   ЗДО «Шовкова косиця»   пройшов семінар-практикум  для педагогічних працівників ЗДО  «Музейна педагогіка: можливості і перспективи»,  відповідальною за організацію та проведення була Наталія Данилів, вихователь-методист ЗДО.   Метою  семінару-практикуму  було  акцентувати увагу  педагогів  щодо створення  музейного освітнього середовища  в навчальному закладі як джерела формування національної свідомості  та духовного розвитку дошкільників.

     В ході семінару, педагоги обговорили питання про роль музейної педагогіки  у вихованні дошкільнят  та принципи організації роботи з дітьми за технологією музейної педагогіки, знайомились з передовим педагогічним досвідом педагогічного колективу дошкільного відділення Делятинського НВК  «Упровадження музейної педагогіки у сучасному навчальному закладі», авторами якого  є Оксана Стефанюк та Галина Черленюк. Матеріали досвіду  зареєстровані у обласній картотеці передового педагогічного досвіду ІФОІППО.  

     У цікавій формі пройшла міні-лекція «Роль творчої діяльності вихователя»  з   використанням інтелектуальної карти, педагоги в ході ділових ігор  обговорили проблеми, які виникають під час розвитку творчості у дошкільників, знаходили спільні рішення, обмінювались досвідом.

     Також була презентація новоствореного міні-музею «Брошнівський сувенір», до збирання експонатів якого долучились працівники  закладу,  ознайомлення з паспортом міні-музею а також пропозиція   створити міні-музеї  в усіх вікових групах на різну тематику.

    В ході семінару-практикуму педагоги власноруч виготовляли  ляльки-мотанки «Ангелик», яких наші краяни вважають невидимими мешканцями небес і відданим супутником, який завжди приходить на допомогу в потрібний момент.



Немає коментарів:

Дописати коментар